Alabastro Italiano

Aura alabástrom design lámpa család

Aura, a forgószél

Az Aura design lámpa család vonalát a szél gondolata ihlette, amely örökmozgó körkörösségének jelképe a forgószél. Az Aura görög eredetű szó, jelentése szellő; a görög mitológiában egy nimfa neve, aki gyors, fürge, „szellő” mozgású. Ez az istenség különösen a friss reggeli levegőhöz kapcsolódott, a lágy energia érzéséhez, amely tisztaságának nyomát a levegőben hagyja.

Made in Italy

A tervezésre és világításra szakosodott családi vállalkozásban szerzett több éves tapasztalat után Riccardo és Alberto Ongarato megalapította az Alabastro Italiano márkát.

Kézműves technika

Minden design lámpát úgy terveztek, hogy az egyedi és felismerhető karakterjegyek erős kombinációját adja. Ennek a munkának az eredménye az alabástrom világítótestek rendkívüli gyűjteménye.

A design lámpák kézműves technikával, egyedileg megmunkált értékes anyagok, például alabástrom, sárgaréz, bőr és fúvott üveg felhasználásával készített „időtlen” tárgyak. Az alabástrom kompakt és ritka kő, olyan jártasságot igényel, amivel csak az olasz kézművesek rendelkeznek.

Alabástrom

Az alabástrom olyan anyag, amely kis varázsnyomokat hagy maga körül. Nehéz pontosan meghatározni azt a pontot, ahol az anyag véget ér és a tükröződése kezdődik. Lehetetlen megérteni, milyen mélyre hatol a fény a lámpa lágy átlátszóságában, amely a nézőponttól függően változik.