Mobil felület- és légfertőtlenítés

Ozonos

szépség és funkcionalitás

Mobil felület- és légfertőtlenítés

Cégünk hosszú évek óta a prémium minőség és a környezetvédelem elkötelezett híve. Fontos, hogy környezetünk levegője mindig tiszta legyen. Az ózonnal történő fertőtlenítés hatékony, környezetbarát és fenntartható módszer.
Tizenkét éve fejlesztette ki egy osztrák belsőépítész, Thomas Brunauer, a kisméretű, nagy teljesítményű, formatervezett fertőtlenítő és szagtalanító készüléket. Egyedülálló technológiájának köszönhetően teljesen ártalmatlan a működő géppel egy légtérben tartózkodó emberekre, állatokra és növényekre.

A termék kizárólagos magyarországi forgalmazója vállalkozásunk, az Art-Light Bt. 

Gyakori kérdések

- 01

Mi is valójában az ózon?

Az ózon az oxigén olyan formája, amely három oxigénatomot tartalmaz a normál két oxigénatom helyett, akárcsak a légkör oxigénje. Az ózon ártalmatlan, ugyanakkor nagyon hasznos anyag. Reakcióba lép a szerves anyagokkal, megszünteti a kellemetlen szagokat és baktériumokat. Ha az ózon nem talál olyan anyagot, amellyel reakcióba tudna lépni, rövid idő elteltével ismét teljesen oxigénné bomlik. Az OZONOS ultraibolya sugárzással ózont termel, ugyanúgy, ahogy ez a természetben történik. Szabadalmaztatott és TÜV-tanúsítvánnyal rendelkező eljárásunk megismétli az ózonréteg természetes ózonképződését, így eltávolítja a szagokat, a baktériumokat és a vírusokat anélkül, hogy maradékot hagyna maga után.

- 02

Hogyan tisztiítja az ózon a levegőt?

Az ózon harmadik oxigénatomja csak gyengén kötődik a másik kettőhöz. Ezért könnyen elválasztható tőlük, és más anyagokkal kombinálható. Ez a szagokat okozó anyagok, kórokozók, vírusok, baktériumok, penészspórák és allergének megszüntetését eredményezi.

- 03

Mi történik a kiszűrt részekkel?

Minden hulladéktermék porrá bomlik vagy feloldódik anélkül, hogy maradékot hagyna. Ezeket a háztartásokban és a vállalkozásokban rendszeres tisztítással távolítják el.

- 04

Kell szűrőt cserélnem az OZONOS készülékben?

Nem, mert az OZONOS termékek egyáltalán nem használnak szűrőt, így teljesen karbantartásmentesek.

- 05

MI A KÜLÖNBSÉG AZ OZONOS ÉS AZ ÓZONGENERÁTOROK KÖZÖTT?

Az OZONOS jelentősen eltér az úgynevezett ózongenerátoroktól. Az ózongenerátorok nagyon nagy feszültséget használnak ózon és/vagy ionizált levegő előállítására elektromos kisülések (koronakisülések) segítségével. Ez utóbbiakat a kereskedelemben ionizátoroknak is nevezik. Hátránya: a szívkoszorúér-terhelés mérgező nitrogén-oxidokat termel a normál beltéri levegőben – ez a nyári szmog fő szennyezője, a beltéri levegő pedig abszolút nem kívánatos. Ráadásul a keletkező ózon mennyisége jóval nagyobb, mint például az OZONOS 2,5 mg/h-nál (OZONOS AC-I modell), ami általában meghaladja az 1000 mg/h-t. Hagyományos ózongenerátorok használata csak nagyon ellenőrzött módon lehetséges, a takarítás során nem ajánlott ugyanabban a helyiségben tartózkodni.

OZONOS Légfertőtlenítés

Ezzel szemben az OZONOS felület- és légfertőtlenítés teljesen ártalmatlan emberre és állatra, illetve nem keletkeznek káros melléktermékek. Erre kapott TÜV minősítést és háztartási gép jóváhagyást. Az OZONOS Aircleaner gyártása az ISO 9001:2015 szabvány szerint kizárólag Ausztriában zajlik, és szigorú ellenőrzés alatt áll. Ez különbözteti meg a káros ózongenerátoroktól.

- 06

melyik ozonos való nekem?

OZONOS AC-I: állandó használatra. Normál szagterhelés és alacsony baktérium-, vírus- vagy csíraterhelés esetén.
Hol? Allergiabarát hálószobákban, nappalikban, kisebb társalgókban, buszokon és lakóautókban
OZONOS AC-I PLUS: gyors és intenzív tisztításhoz. Intenzív szagok és magas bakteriális, vírusos vagy csírafertőzöttség esetén.
Hol? Konyhákban, irodákban, öltözőkben, üzletekben, tantermekben, orvosi rendelőkben és várókban
OZONOS AC-I PRO: professzionális használatra.
Hol? Szemét tárolókban, ipari konyhákban, műhelyekben.